divendres, 12 de desembre del 2008

Two Nav Aventura


Hem tingut a les mans el nou aparell desenvolupat per la casa Compe GPS anomenat TwoNav Aventura. Es tracta d’un navegador que permet tant la navegació per carretera, com la navegació més específica per muntanya amb mapes especialitzats, gràcies a un sistema dual que el fa compatible amb Compe GPS Pocket i que permet incorporar tota la cartografia que es vulgui, amb qualsevol format, i per descomptat la de l’Editorial Alpina.

És una bona notícia pels amants dels GPS i la muntanya, doncs fins ara l’única manera de poder visualitzar els mapes digitals de l’Editorial Alpina a través d’un receptor GPS era mitjançant l’ús d’una PDA, i el sistema era una mica delicat.

Ens agraden aquestes novetats però alhora hem de ser conscients que l’ús del clàssic mapa en paper segueix sent fonamental per obtenir una visió global del territori, per la facilitat d’ús, i per la no dependència de la tecnologia i de les fonts d’alimentació. Per aquesta raó no pot deixar de ser un company de viatge, juntament amb el GPS.

L’amic Andreu Calvó, Director Comercial d’Editorial Alpina, ens feia aquesta reflexió en el seu blog el passat cap de setmana

Per què molta gent no sap per on va?

Durant aquest llarg cap de setmana en dues sortides en BTT pels verals del Montnegre i el Corredor amb la colla dels Bicicorriols (http://blocs.mesvilaweb.cat/Bicicorriols), he pogut constatar una cosa que ja fa temps que sabia, i és que molta gent no sap per on va. Al llarg del trajecte ens vam creuar amb diversos grups de ciclistes, que tot i anar equipats amb les darreres novetats, inclòs GPS, no sabien on estaven, o altres que sempre van pel mateix camí. Estem perdent el sentit de l’aventura i la descoberta? Com es possible que molta gent es compri un GPS però no tingui ni idea d’interpretar el mapa i la brúixola?. La coneixença de l’entorn ens ajuda a estimar-lo i conservar-lo, vosaltres mateixos.



Celebrem per tant, l’arribada de nous aparells que ens ajudin en les nostres sortides i que, al mateix temps, ens aportin seguretat a la muntanya, però és important que tinguem una bona base de coneixement cartogràfic, així com del medi natural, per evitar actuar com a autòmates i tenir respostes en cas de dificultats, o que la tecnologia ens jugui males passades.